Virslivel töltött kifli
Régóta készülök elkészíteni, most jött el az ideje. Ha van a hűtőben virsli, bárhol, bármikor könnyen elkészíthető, ez most lányomék konyhájában készült.
Várakozáson felülire sikeredett, vetekszik a pékségekben kaphatóakkal, új kedvenc született!
Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 2 ek. olaj
- 1 tk. só
- víz
- 1,5 dkg friss élesztő
Formázás-töltelék:
- Kb. 5-8 dkg Rama
- 8 db virsli
- mustár, ketchup
- a tetejére 1 tojás, reszelt sajt, szezámmag
- A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, jól kidolgozzuk.
- Negyed óra kelesztés után 4 cipót formázunk belőle.
- A cipókat nagy körökre nyújtjuk, kettőt-kettőt egymásra helyezünk, de előtte az alsót lágy Ramaval/vajjal megkenünk.
- Íly módon a négy körünkből kettőt kapunk, melyeket tetszés szerint megkenünk mustárral és/vagy ketchuppal.
- A köröket 8-8 részre vágjuk, s a körcikkeket a képen látható módon, felezett virslivel töltjük.
Tetejét egész tojással megkenjük, reszelt sajttal szezámmaggal szórjuk, 190 fokon pirosra, ropogósra sütjük.