2023. február 01. írta: Zsuzsi mama

 

Virslivel töltött kifli

 
Régóta készülök elkészíteni, most jött el az ideje. Ha van a hűtőben virsli, bárhol, bármikor könnyen elkészíthető, ez most lányomék konyhájában készült.  
Várakozáson felülire sikeredett, vetekszik a pékségekben kaphatóakkal, új kedvenc született!
kifli_virlivel.jpg
 
Hozzávalók a tésztához:
  • 35 dkg finomliszt
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. só
  •  víz
  • 1,5 dkg friss élesztő
Formázás-töltelék:
  • Kb. 5-8 dkg Rama
  •  8 db virsli 
  • mustár, ketchup
  • a tetejére 1 tojás, reszelt sajt, szezámmag

tablanvirslis.jpg

 
- A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, jól kidolgozzuk. 
- Negyed óra kelesztés után 4 cipót formázunk belőle.
- A cipókat nagy körökre nyújtjuk, kettőt-kettőt egymásra helyezünk, de előtte az alsót lágy Ramaval/vajjal megkenünk. 
- Íly módon a négy körünkből kettőt kapunk, melyeket tetszés szerint megkenünk mustárral és/vagy ketchuppal. 
- A köröket 8-8 részre vágjuk, s a körcikkeket a képen látható módon, felezett virslivel töltjük.
Tetejét egész tojással megkenjük, reszelt sajttal szezámmaggal szórjuk, 190 fokon pirosra, ropogósra sütjük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuzsimamakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1718039188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása