Sonkás-sajtos vendégváró
2022. május 07. írta: Zsuzsi mama

Sonkás-sajtos vendégváró

Sonkás-sajtos vendégváró

 

hajtovany_1.jpg

Egyszerű, ám időigényes sütemény , de megéri a ráfordított idő. S amennyiben tényleg vendégeknek készítjük, a vendéglátás vele, már csak gyerekjáték.

Hozzávalók:

70 dkg liszt, 1 kefir, kb.2 dl tej, 1 tojás,  7 cl olaj, másfél ek. só, pici cukor, 4 dkg élesztő, 
A hozzávalókból közepesen kemény kelt tésztát gúrunk, s minimum egy órát állni hagyjuk. Célszerű este  vagy reggel bedagasztani, hűtőben pihentetni 8-10 órán keresztül. 
A töltelék előkészítése sokrétű, érdemes  a tészta összeállítása után  előkészíteni, s a formázásnál így már egyszerűbb dolgunk van.
Töltelék:
30 dkg reszelt sajt, 16 dkg Rama/vaj 1 tk sóval/1 tojással jól kikeverve, , 1 cs. felkockázott picit átsütött bacon szalonna, 1 fej apróra felkockázott, besózott lila hagyma, ,1 doboz konzerv kukorica, egy rövidebb szál apróra kockázott füstölt kolbász, 15-20 dekányi felkockázott sonka, (én most lefagyasztott húsvéti sonkából készítettem) vagy tarja,  a tetejére szezámmag, lenmag, zabpehely,

Elkészítése:

A jól megkelt tésztát ketté osztjuk, s kétféle ízesítéssel a következőképpen megtöltjük.
- Négyzet alakúra nyújtjuk, mint a bejglit, de jóval véknyabbra.
- Megkenjük a kikavart zsiradék felével,  megszórjuk a reszelt sajt felével, a sonkával, a  bacon és a kukorica felével s feltekerjük, mint a bejglit.
sonkv.jpg
A képen látható módon háromszög-trapéz alakúra vágjuk. 
nyersen.jpg
 - A másikat a megmaradt töltelékekkel és kolbásszal töltjük, s azt még besózott lilahagymával is megszórjuk.
kolbaszos.jpg
Tetejét tojással lekenjük, magvakkal megszórjuk.
180 fokon légkeveréssel, kb 25 perc alatt szép színesre sütjük, rukkolával kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuzsimamakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4717825947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása