Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg friss élesztő
- 25 dkg vaj
- 2 teáskanál só
- 3 nagy tojás sárgája
- fél pohár tejföl
Valamint: - 1 egész tojás
- szezámmag, mák, egész kömény, reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
- A liszthez hozzáadunk 2 teáskanál sót, durvább sajtreszelőn belereszeljük a vajat, majd összemorzsoljuk.Hozzáadjuk a tojássárgákat. Közepébe kis mélyedést készítünk, beleöntjük a tejfölt.
- Alaposan összedolgozzuk, simára gyúrjuk. Hűtőbe tesszük a tésztát legalább 2 órára, én egész éjszakára szoktam.
- A pihentetés után lisztezett gyúrótáblán kissé átgyúrjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Így egészben, felkockázás előtt lekenjük egy felvert, sóval ízesített tojással.
- Pizzavágóval csíkokra vágjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd tetszés szerint megszórjuk szezámmaggal, egész köménnyel, mákkal, sajttal esetleg lenmaggal.
180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.