Jó recept. Szép is, finom is, rögtön puha.
Hozzávalók:
- 1 kg liszt,
- 25 dkg méz,
- 30 dkg vaj,
- 30 dkg világos barnacukor,
- 2-3 teáskanáél mézeskalács fűszerkeverék,
- 2 tk őrölt fahéj,
- 3 tk szódabikarbóna,
- 3 db tojás
Az írókához:
- 1 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 2 tk citromlé
Egy kis lábosba tesszük a mézet és felmelegítjük. Összekeverjük és hozzáadjuk a vajat, amit hagyjunk teljesen elolvadni.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával, és a fűszerkeverékkel, fahéjjal.
A cukrot és három tojást robotgépben habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszthez a mézes vajjal együtt.
Nehéz, ragacsos masszát kapunk. Kiszedjük a keverőtálból, fóliába tekerjük és éjszakára a hátőbe tesszük.
A hűtőből kivéve hagyjuk egy kicsit felengedni a masszát, 3 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni és lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formával kiszúrjuk.
Másnap díszítjük