Nyári rakott krumpli
2022. július 06. írta: Zsuzsi mama

Nyári rakott krumpli

Nyári rakott krumpli

 

nyari_rakott_krumpli.jpg

A klasszikus rakott krumpli, bár finom, de valljuk meg, tömény kalóriabomba. Ez a  lecsós változat, jóval könnyedebb,, vitaminosabb, igazi nyári vacsorára,  vagy ebédre való fogás.
 Egy kevés  tzatzikit is készítettem mellé, de ez elhagyható, önmagában is finom!

Hozzávalók: (3 személyre)

- 2 közepes Tv paprika, 1 nagy fej hagyma (apró kockákra vágjuk, besózzuk)
- 2  hámozott, feldarabolt paradicsom
- 1 kg krumpli felszeletelve, sóval, borssal, kevés majorannával fűszerezve.
- 4-5 szelet kockára vágott bacon félig kisütve,
- fél pár füstölt kolbász félbevágott karikákra vágva, kisütve, 
- tejföl, tetszés szerint,
- esetleg zúzott fokhagyma, karikára vágott főtt tojás is kerülhet bele, én ezt most kihagytam.
felkesz_krumpli.jpg
Kizsírozunk egy jénait, és belerétegezzük a hozzávalókat. Alulra-felürel krumpli kerüljön, tetjére maradjon a tejfölből, amit  kisütött baconnal  megszórunk.
190  fokon alufólia alatt kb. 60 percig, majd még fólia nélkül kb. félórán át sütjük.
Érdemes kipróbálni, a kolbászt valamilyen húsfélével helyettesítve a vasárnapi asztalon is megállja a helyét.
Sőt! - még így is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuzsimamakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4317876599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása