Nyári rakott krumpli
A klasszikus rakott krumpli, bár finom, de valljuk meg, tömény kalóriabomba. Ez a lecsós változat, jóval könnyedebb,, vitaminosabb, igazi nyári vacsorára, vagy ebédre való fogás.
Egy kevés tzatzikit is készítettem mellé, de ez elhagyható, önmagában is finom!
Hozzávalók: (3 személyre)
- 2 közepes Tv paprika, 1 nagy fej hagyma (apró kockákra vágjuk, besózzuk)
- 2 hámozott, feldarabolt paradicsom
- 1 kg krumpli felszeletelve, sóval, borssal, kevés majorannával fűszerezve.
- 4-5 szelet kockára vágott bacon félig kisütve,
- fél pár füstölt kolbász félbevágott karikákra vágva, kisütve,
- tejföl, tetszés szerint,
- esetleg zúzott fokhagyma, karikára vágott főtt tojás is kerülhet bele, én ezt most kihagytam.
Kizsírozunk egy jénait, és belerétegezzük a hozzávalókat. Alulra-felürel krumpli kerüljön, tetjére maradjon a tejfölből, amit kisütött baconnal megszórunk.
190 fokon alufólia alatt kb. 60 percig, majd még fólia nélkül kb. félórán át sütjük.
Érdemes kipróbálni, a kolbászt valamilyen húsfélével helyettesítve a vasárnapi asztalon is megállja a helyét.
Sőt! - még így is.