Egyszerű, gyors.
De lehet fokozni, kettévágva lekvárral megtölteni, csokimázzal leönteni, meggyel/sárgabarackkal/rumos mazsolával megrakva megsütni.
Így, önmagában inkább teasütinek mondanám, de így is finom!
Hozzávalók:
(Ez nagy adag, nagy tepsihez való. Négy személyre, kisebb tepsiben fele mennyiség is elég.)
- 40 dkg finomlisz
- 40 dkg mák (darálva)
- 40 dkg cukor
- 40 dkg cukkini (reszelve)
- 1 kávéskanál só
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 citromból nyert citromhéj
- 2 ek citromlé
- 3 db tojás
- 2 dl napraforgó olaj
- 1.5 dl tej
Elkészítés:
A cukkinit héjastól lereszeljük, picit megsózzuk, de nem nyomkodjuk ki.
Egy külön tálban a szárazanyagokat elvegyítjük.
A tojásfehérjét a cukorral felverjük, hozzákeverjük a sárgáját is.
Ezután mindent hozzákeverünk a tojáshabhoz, de csak éppen, hogy elvegyüljenek a hozzávalók (nem kelltúlkeverni).
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát.
Előmelegített 150 fokos hőlégkeveréses sütőben tűpróbáig sütjük.
Hűtve szeleteljük.