Nincs benne sütőpor, ezért igazi ropogós, - de a sok vajtól nem kemény - földimogyorós keksz. Adventinek én neveztem el, mivel adventi koszorú melletti teázós beszélgetések kiváló kísérője lehet....
Elkészítése egyszerű. A csokifürdetés kicsit ugyan pancsolós, de megéri. Én általában nem tortabevonó csokit használok, hanem igazi, finom ennivalót, ét- és tejcsokit összekeverve.(Emiatt is sokkal finomabb, mint a bolti.)
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
15 dkg cukor
10 dkg földimogyoró (sótlan, darált)
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
25 dkg vaj
Bevonat:
3 tábla 10 dkg-os csokoládé
6 ek. napraforgó olaj
A hozzávalókat összegyúrjuk, kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
Perecformával kiszaggatjuk, 180 fokon, 5 percig sütjük. A kihűlt pereceket csokival bevonjuk.