Azt hittem saját találmány, de lányom lelohasztott...
De nem az a lényeg, hanem az, hogy működik és finom. Mivel én jobban szeretem a friss limonádét, mint a szörpöt, próbálkoztam a tartósításával. Egy "kapszulát" már kipróbáltam, s mondhatni tökéletes! (Arról nem beszélve, hogy pofon egyszerű.)
Recept a következő:3 l-s nagy üvegben 14-16 nagy virágot 1 napig áztatok, nem ízesítem semmivel.- Ezt követően műanyag poharakba szűröm.- Lefagyasztom őket, s miután ez megtörtént megszabadítva őket a pohártól, kizacskózom, s visszateszem őket a mélyhűtőbe.
Felhasználása:
1 kancsóhoz 1 pohárnyi bodza eszencia, 1 nagy vagy 2 kisebb citrom leve, 1 fél biocitrom felkarikázva, 2 ek. cukor, ízlés szerint egy darabka gyömbér
Isten bizony finom lett!
Bodzavirág szerintem most már csak a Bükkben van, de az tőlünk nincs olyan messze..