Almás pite "mekis"módra
2021. december 15. írta: Zsuzsi mama

Almás pite "mekis"módra

Elkészítése egyáltalán nem bonyolult.
Tésztája azonban nem túl egészséges és nem mondható kalóriaszegénynek sem, ellenben nagyon finom, így a siker nem marad el! 

43950461_2089790337770976_3851546913786560512_n.jpg

Hozzávalók:

1cs.leveles tészta, 60-70 dkg tisztított, durvára vágott alma,
2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 1 evőkanál étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor, fél citrom leve, 1 teáskanál fahéj, fél teáskanál szerecsendió, 2 evőkanál vaj

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát kiveszem a fagyasztóból, szobahőmérsékleten kiolvasztom.
  2. Az almát megpucolom, kockára vágom. Lábasba teszem, cukorral, a fahéjjal, a szerecsendióval, pici sóval fűszerezem, megdinsztelem. Hozzáadom a vajat, citromlével meglocsolom, végül hozzáöntöm a keményítővel elkevert vizet.
  3. Puhára párolom, majd megvárom, míg kihűl.
  4. A tésztát nyolc egyenlő téglalapra vágom és elosztom rajtuk az almatölteléket. A képen látható módon félbehajtom, s villával megnyomkodom a széleit. Forró olajban kisütöm, oldalanként körülbelül két-két perc alatt.
    Forrón-melegen az igazi!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuzsimamakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8416784824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása