Elkészítése egyáltalán nem bonyolult.
Tésztája azonban nem túl egészséges és nem mondható kalóriaszegénynek sem, ellenben nagyon finom, így a siker nem marad el!
Hozzávalók:
1cs.leveles tészta, 60-70 dkg tisztított, durvára vágott alma,
2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 1 evőkanál étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor, fél citrom leve, 1 teáskanál fahéj, fél teáskanál szerecsendió, 2 evőkanál vaj
Elkészítés:
- A leveles tésztát kiveszem a fagyasztóból, szobahőmérsékleten kiolvasztom.
- Az almát megpucolom, kockára vágom. Lábasba teszem, cukorral, a fahéjjal, a szerecsendióval, pici sóval fűszerezem, megdinsztelem. Hozzáadom a vajat, citromlével meglocsolom, végül hozzáöntöm a keményítővel elkevert vizet.
- Puhára párolom, majd megvárom, míg kihűl.
- A tésztát nyolc egyenlő téglalapra vágom és elosztom rajtuk az almatölteléket. A képen látható módon félbehajtom, s villával megnyomkodom a széleit. Forró olajban kisütöm, oldalanként körülbelül két-két perc alatt.
Forrón-melegen az igazi!