KUGLÓF - Gerbeaud cukrászdából való titkos recept!
Azt nem tudom, hogy tényleg onnan való-e, de, hogy pillanatok alatt össze lehet állítani az biztos, s nem mellesleg nagyon finom!
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 10 dkg vaníliás porcukor
- 1,7 dl tej
- 20 dkg finom liszt
- 1 csomag sütőpor
- holland kakaópor
Elkészítése:
- A tojásfehérjét egy fél citrom levével kemény habbá verem
- A vajat keverem a 3 tojás sárgájával, majd ehhez hozzáadom a vaníliás cukrot és az egészet jól kikeverem.
- Következő lépésként jöhet hozzá a liszt, sütőpor, és a tej apránként és felváltva adagolva, s a végén óvatosan belekeverem a tojáshabot.
- Az így kapott tészta több, mint felét kivajazott formába öntöm, a megmaradt masszához pedig hozzákeverek ízlés szerint kakaóport, kb. 1 evőkanálnyit. A kakaós tésztát a vaníliás tésztára öntöm, majd rázogatással és ütögetéssel elegyengetem a két tésztát egymáson.
180°C-on, tűpróbáig kb. 45 percig sütöm.(Ha nagyon pirul a teteje alufóliával letakarom.)