Hozzávalók 4 személyre:
70-80 dkg tarja (felszeletelve)
1 kg burgonya
4-5 kisebb lila hagyma
2-3 cékla
8 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
2 tk grill fűszerkeverék
frissen őrölt bors
só
étolaj
- A húst bepácoljuk, tetszés szerint, sütés előtt akár 1-2 nappal. Dupla nejlonzacskóba rakom, lekötöm, s sütésig hűtőbe teszem, s időnként megfordítom a zacskót.
- A fogyasztás napján egy jénait vagy tepsit kizsírozok, elrendezem benne a megpucolt és felezett krumplit, a cikkekre vágott céklát, lila hagymát és a fokhagymagerezdeket.(A céklát mindenképp kisebbekre kell vágni, mint a krumplit, mert jóval nehezebben puhul, bár én ress-sen is szeretem.) Sózom, és darálok rá kevés borsot.
- A bepácolt húsokat ráfektetem, pici vizet öntök alá és alufóliával lefedve, 200 fokon 60 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva, még 20 percig.
A vele sült körettel, savanyúsággal vagy friss salátával tálalom.