Pofonegyszerű, legalábbis sokkal-sokkal, mint a rántott cukini, s mivel a kalóriák mindenekelőtt! - én sütőben sütöm.
Tálalni ugyanúgy lehet, mint a rántott változatot, krumplival, majonézmártással. Vacsorára készítettem, nálam most a krumpli elmaradt, joghurtos tojjássalátával ettük.
Nagyjából leírom hogyan készítem, de nem lehet elrontani, a fűszerezés meg teljesen tetszőleges. Én szelíden bánok a fűszerekkel, szeretem, ha érezni az alapzöldség ízét.
Elkészítése:
- Kb. 1kg-os cukkinit lereszelek, kisebb újhagymát is belevágok, besózom s kb. 10 percet állni hagyom. Ha friss a cukkini, nem kell meghámozni. (Én egyenest a kertből hoztam, így nem volt kérdés.:))
- Kinyomkodom, majd borssal, 1-2 gerezd fokhagymával ízesítem. 1-2 kanál apró zabpelyhet, 1 kanál zsemlemorzsát, kb. 10 dkg reszelt sajtot és 2 tojást keverek hozzá.
- Sütőpapírral bélelt tepsit kiolajozok s a masszából lapos korongokat formázok.
- Előmelegített sütőben, 180 C fokon kevesebb, mint fél óra alatt megsült.( Félúton megfordítgattam a korongokat.)
Olajban is ki lehet sütni, úgy teltebb az íze, de "zsírosabb", jóval.
Érdemes nagyobb adagot készíteni, mert gyorsan elfogy:
Könnyű és finom!