Farsangi fánk
2022. január 16. írta: Zsuzsi mama

Farsangi fánk

FARSANGI FÁNK
53145614_2304095459673795_6360728818847580160_nsz.jpg
 
Hozzávalók:
 
63 dkg finomliszt
3 dl tej
5 dkg élesztő
10 dkg porcukor
8 dkg vaj
6 db tojássárgája
1 csipet só
 
Elkészítése:
- A szokásos módon összeállítjuk a kelt tésztát, az olvasztott vajat a végén dagasztom bele.
- Min. fél óráig meleg helyen kelesztjük.
- Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetszőleges nagyságúra kiszaggatjuk.(Én inkább kisebbekre szoktam.)
- A fánkok közepét ujjunkkal elvéknyítjuk. A lyukkal lefelé fordítjuk a gyúrótáblán, és letakarjuk egy konyharuhával, s így még 25 percig pihentetjük.
- Végül lyukas felükkel lefelé fordítva forró olajba tesszük. Fedő alatt 1 percig, majd megfordítva fedő nélkül 3-4 percig készre sütjük.(Az olaj ne legyen nagyon forró, mert akkor hamar megég.)
Ez a legbeváltabb fánkreceptem. Arra kell vigyázni, hogy a hozzávalókból lágy kelt tésztát készítsünk. A formázás sokféle lehet, kisebb, nagyobb, én most lyukasra szaggattam, s a közepéből pici apró fánkocskák sültek, s fahéjas porcukorral még melegen megszórtam őket.
kook.jpg
271607393_1054479895109375_8482814739339569269_f.jpg
Még egy tipp! - érdemes fél adagot készíteni. Egyszerre elegendő,  s így az olajat nem kell közben cserélni.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuzsimamakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2616814546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása