Cukkinifasírt
2021. december 03. írta: Zsuzsi mama

Cukkinifasírt

36364354_1919177544832257_7063469658422116352_n.jpg

Pofonegyszerű, legalábbis sokkal-sokkal, mint a rántott cukini, s mivel a kalóriák mindenekelőtt! - én sütőben sütöm.
Tálalni ugyanúgy lehet, mint a rántott változatot, krumplival, majonézmártással. Vacsorára készítettem, nálam most a krumpli elmaradt, joghurtos tojjássalátával ettük.
Nagyjából leírom hogyan készítem, de nem lehet elrontani, a fűszerezés meg teljesen tetszőleges. Én szelíden bánok a fűszerekkel, szeretem, ha érezni az alapzöldség ízét.

Elkészítése:

  1. Kb. 1kg-os cukkinit lereszelek, kisebb újhagymát is belevágok, besózom s kb. 10 percet állni hagyom. Ha friss a cukkini, nem kell meghámozni. (Én egyenest a kertből hoztam, így nem volt kérdés.:))
  2. Kinyomkodom, majd borssal, 1-2 gerezd fokhagymával ízesítem. 1-2 kanál apró zabpelyhet, 1 kanál zsemlemorzsát, kb. 10 dkg reszelt sajtot és 2 tojást keverek hozzá.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsit kiolajozok s a masszából lapos korongokat formázok.
  4. Előmelegített sütőben, 180 C fokon kevesebb, mint fél óra alatt megsült.( Félúton megfordítgattam a korongokat.)

    Olajban is ki lehet sütni, úgy teltebb az íze, de "zsírosabb", jóval.
    Érdemes nagyobb adagot készíteni, mert gyorsan elfogy:

    Könnyű és finom! 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuzsimamakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2016772746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása