Csirkemell csiga
2021. december 05. írta: Zsuzsi mama

Csirkemell csiga

Egyszerű, nagyon hamar kész és finom. Érdemes elkészíteni!

42758778_2067913333292010_5934933264430006272_n.jpg

  1. A fél csirkemelleket lapjában megfelezem, de csak a széléig, ezután szétnyitom, mint egy könyvet, kilopffolom. Sózom, kissé megborsozom, tejföllel megkenem, reszelt füstölt sajtot terítek rá és felgöngyölöm.
  2. Ezután másfél centis vastagságúra felszeletelem, mint a kakaós csigát szokás és kevés olajon kisütöm először az egyik, majd megfordítva a másik oldalát.
  3. Kizárólag füstölt sajttal készíthető, mert a többi sajt kifolyik sütés közben a húsból! Csak egy adag süthető ugyanabban az edényben, az olajat új sütőlábasba átszűrve lehet a következőket sütni.


Szezonja miatt én most karamellizált körtével tálaltam, de bármilyen zöldséges körettel is finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuzsimamakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1916774172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2021.12.07. 06:59:51

Tiszteletem!

"kilopffolom" - ez mit jelent?
:)
süti beállítások módosítása